EATRIS Responsive Platform

EATRIS is een Europese organisatie met de doelstelling het toegankelijk maken van de klinische fase voor medisch onderzoek. Ze richten zich op pre-klinische en vroege klinische ontwikkeling van geneesmiddelen, vaccins en diagnostica. EATRIS bestaat uit meer dan 80 academische instituten verspreid over 12 landen, waaronder VUmc, Radboudumc en Erasmus MC.

Voor EATRIS hebben we een modern platform bedacht en ontworpen dat nieuws en informatie van alle aangesloten partijen beschikbaar maakt en nieuwe klanten op de hoogte stelt van hun activiteiten. Ieder aangesloten land heeft een eigen pagina waar landgerelateerde content op wordt gepubliceerd.

Door de grote hoeveelheid content die aanwezig is hebben we slimme koppelingen ontworpen tussen pagina’s en objecten. Door deze object-georiënteerde structuur is het eenvoudig voor de editors om content aan elkaar te koppelen. Een artikel is gekoppeld aan een auteur die op diens beurt is gekoppeld aan een instituut, etc. Dit maakt het mogelijk voor de gebruiker om zich steeds verder te verdiepen.

De primaire ontwerpuitdaging was het indelen van de grote hoeveelheid content. We hebben een design-framework gecreëerd waarin de content optimaal tot z’n recht komt.

Binnen dit framework hebben we een aantal content-onafhankelijke bouwstenen ontworpen die op verschillende plekken in het platform terugkomen. De vastlegging van deze bouwstenen zorgt op iedere pagina voor een pakkende bladspiegel met afwisseling tussen tekst en beeld.

Om content beknopt weer te geven in de overzichten en artikelen hebben we ieder content-type cards geintroduceerd. Deze cards maken de overzichten goed scanbaar en tonen metadata, zoals de starttijd van een event of tags van nieuwsitem, op een moderne manier.

Tijdens het ontwerp van de bouwstenen is ook direct rekening gehouden met de vertaling naar mobile. Hierdoor is er een modern responsive design ontstaan dat naadloos aansluit op ieder device.

EATRIS Responsive Platform